Αγναντεύοντας τη Βόρεια Χίο με πεζοπορία από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων

«Ο Σύλλογος ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων – δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ενημερώνει ότι στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιήσει την 3η πολιτιστική και πεζοπορική εκδήλωση του η οποία θα γίνει στη Βόρεια Χίο. Αυτή την φορά θέλουμε να αναδείξουμε τον Γενοβέζικο Πύργο του Πιτυός, τον θρησκευτικό θησαυρό του νησιού την Μονή Μουνδών, που δυστυχώς είναι εγκαταλειμμένη, και την πεζοπορική διαδρομή που ξεκινάει από την Μονή και φτάνει κοντά στην Βολισσό. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους Χιώτες ώστε να υπάρξει γνωριμία με αξιοθέατα του νησιού που δεν έχει ξανατύχει ποτέ κάποιοι να τα επισκεφθούν καθώς η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχωρούμε στις 09:00 από το λιμάνι και κάνουμε πρώτη στάση στο Πιτυός. Εκεί θα μας γίνει ξενάγηση στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και στον αργαλειό Αποστολή, θα μπούμε στον Γενοβέζικο Πύργο του Πιτυός (έχουμε πάρει ειδική άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία), θα δούμε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο στον Μάκελο και την εκκλησία Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Μουνδών όπου θα θαυμάσουμε τις τοιχογραφίες της που χρονολογούνται από το 1730. Αφού τελειώσουμε την επίσκεψη θα συνεχίσουμε κάνοντας πεζοπορία διάρκειας 2 ωρών. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε αποτελεί ένα από τα τμήματα της ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής συνολικού μήκους 94χλμ που ένωνε τα παλαιά χρόνια την νοτιοδυτική Χίο με την βορειοδυτική Χίο και διασχίζει περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους καθώς και ιστορικά αξιοθέατα νησιού. Ειδική μνεία πρέπει να αποδοθεί στον Σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» που την πρότεινε στην αποκεντρωμένη διοίκηση για να την αναδείξει και πρέπει η προσπάθεια να συνεχισθεί από όλους μας, και ειδικότερα από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να γνωρίζουμε τι έχουμε και να το προβάλουμε στους επισκέπτες μας. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας θα έχουμε θέα προς Αιγαίο και τον χιονισμένο ορεινό όγκο του Πεληναίου, θα περάσουμε πάνω από τον ποταμό Μαλαγκιώτη και μπροστά από την Παναγία Μύλων και τον Άγιο Γεώργιο Βασιλικών. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 2/5 και απαιτείται οι συμμετέχοντες να φορούν παπούτσια ειδικά για πεζοπορία. Όσοι έχουν μπατόν τα φέρνουν καθώς σε κάποια καθοδικά σημεία θέλει προσοχή. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και για το κόστος συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής που θα βρουν μέσα από την τελευταία ανάρτηση στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook «Association of Chios Family Accommodation» ή καλούν στο 6945416549.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.